Home » Kennisbank » Arbeidsrecht » Sociaal Plan
 

Sociaal Plan

Rechtsgebied: Arbeidsrecht Werkgever

Sociaal Plan

Bij een omvangrijke reorganisatie wordt vaak een sociaal plan opgesteld, vaak na overleg met vakbonden of met de interne OR.

Een sociaal plan wordt door de werkgever opgesteld indien er in het kader van een reorganisatie sprake is van collectief ontslag. Het sociaal plan beschrijft de voorzieningen die de werknemers die worden ontslagen zullen ontvangen. Het zal vaak gaan om een ontslagvergoeding (gouden handdruk) die wordt vastgesteld aan de hand van de kantonrechtersformule of aan de hand van de transitievergoeding, maar soms wordt ook hulp geboden bij het vinden van een nieuwe baan.

Het opstellen van een sociaal plan is wettelijk niet verplicht.

Vrijgesteld van werkzaamheden

Daarnaast wordt soms in een sociaal plan bepaald dat werknemers die worden ontslagen nog enige tijd betaald in dienst kunnen blijven, maar worden vrijgesteld van werkzaamheden zodat ze tijd hebben om zich te richten op het vinden van een nieuwe baan. Indien de reorganisatie plaatsvindt in een branche waar vakbonden actief zijn, zal er in de regel over de inhoud van het sociaal plan worden onderhandeld met deze bonden.

Mogelijkheden voor een toets in tweede instantie

Sinds 1 juli 2015 kan de kantonrechter de arbeidsovereenkomst ook ontbinden vanwege bedrijfseconomische omstandigheden wanneer het UWV toestemming voor de opzegging heeft geweigerd. De kantonrechter is hierbij gebonden aan dezelfde voorwaarden als het UWV.

Advocaat arbeidsrecht van Amsterdam tot Zeist

De advocaat arbeidsrecht van Schouten Advocaten staat zowel werkgever als werknemer bij in een reorganisatie en adviseert bij het opstellen van een sociaal plan. Heeft u vragen vagen over het onderwerp reorganisatie of over het opstellen van een sociaal plan? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze advocaat arbeidsrecht via 030 – 69 250 14.

Contact

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Gratis probleemanalyse

Bezoekadres:

Schouten Advocaten
Slotlaan 72
3701 GP ZEIST (UTRECHT)