Home » Nieuws » Rechtsbijstand- verzekering en vrije Advocaatkeuze
 

Rechtsbijstand- verzekering en vrije Advocaatkeuze

Vaker recht op eigen advocaat bij rechtsbijstandverzekering.

Het Europees Hof van Justitie heeft in november 2013 een uitspraak gedaan over de vrije advocaatkeuze bij een rechtsbijstandverzekering, een zaak die was voorgelegd door de Hoge Raad. Dit om duidelijk te krijgen of de manier waarop vrije advocaatkeuze eerst werd uitgelegd, wel goed is. Uit de uitspraak blijkt dat de wet toch ruimer moet worden uitgelegd dan tot op heden werd gedaan.

Vóór deze uitspraak mocht de verzekerde alleen zelf een advocaat kiezen als hij of zij voor de zaak naar de rechtbank moest, of als er sprake was van een belangenconflict (bijv. als beide partijen bij één verzekeraar zijn verzekerd). Zaken waarvoor je wettelijk gezien geen advocaat nodig hebt, werden gevoerd door de juristen van de rechtsbijstandsverzekeraars. Naar aanleiding van deze uitspraak mag de verzekerde voortaan in iedere procedure zelf een advocaat kiezen. Dus ook voor een procedure bij de kantonrechter.

Gratis aanvraag vergoeding advocaatkosten bij uw rechtsbijstandsverzekeraar:

Wanneer u een verzekeringspolis heeft van DAS, Arag, SRK, VVAA, Achmea of een andere maatschappij, en u bent of wordt betrokken bij een gerechtelijke procedure, dan dient Schouten - Advocaten als service voor u de vergoedingsaanvraag op grond van uw polis in bij uw rechtsbijstandverzekering. 

Indien u hier nog vragen over heeft, kunt u contact opnemen met Schouten-Advocaten op telefoonnummer 030 – 6925014.

Contact

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Gratis probleemanalyse

Bezoekadres:

Schouten Advocaten
Slotlaan 72
3701 GP ZEIST (UTRECHT)