Een planschade advocaat is hopelijk niet iemand waar u vaak mee te maken krijgt in uw leven. Desalniettemin is deze vorm van nadeelcompensatie allerminst ongebruikelijk. Soms kan een rechtmatig genomen besluit simpelweg schade berokkenen aan omwonenden of ondernemers. Een veranderd bestemmingsplan kan desastreus uitpakken voor de waarde van uw vastgoed of de activiteiten van uw bedrijf. Neemt u op tijd een planschade advocaat in de arm, dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft.

Wanneer schakelt u een planschade advocaat in?

Op het moment dat er een rechtmatig besluit genomen wordt waardoor u benadeeld wordt, kunt u vergoeding vragen voor de geleden schade. Dit doet u doorgaans bij het college van B&W, maar hier zitten wel een aantal haken en ogen aan. Zo zijn er bepaalde regels die gevolgd moeten worden en zijn er plafondbedragen ingesteld voor de mogelijke vergoedingen die uitgekeerd kunnen worden. Ook moet het verzoek tot vergoeding binnen 5 jaar ingediend worden na het nemen van het besluit.

Vaak gaat het om fikse bedragen

Planschadevergoedingen kunnen flink oplopen wanneer u een woning of bedrijfspand met een hoge waarde heeft. Zeker wanneer het bestemmingsplan bijzonder nadelig gewijzigd wordt, waarbij een bepaalde toegangsroute of vrij uitzicht belemmerd wordt. Wanneer u de activiteiten van uw onderneming (permanent) moet wijzigen door een verandering in het bestemmingsplan, is ook sprake van planschade. Ook hierbij kunnen de bedragen hard oplopen.

Schakel daarom op tijd een planschade advocaat in en houd de ontwikkelingen in de buurt in de gaten. Zeker wanneer het gaat om wijzigingen van het bestemmingsplan die nadelig uit kunnen vallen voor u. Schouten Advocaten beschikt over de expertise om de vergoeding rond te krijgen waar u recht op heeft, met een zo kort mogelijke doorlooptijd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden rond het inschakelen van een planschade advocaat of heeft u vragen over een specifieke case waar u mee te maken heeft of krijgt? Neemt u dan via onderstaande button contact met ons op.

Direct een antwoord op uw juridische vraag? Bel 030 – 69 250 14
Maak afspraak

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Probleemanalyse
Maximale uploadgrootte: 134.22MB