Schouten Advocaten staat als advocaat huurrecht zowel huurders als verhuurders bij in zaken over huurrecht bedrijfsruimte kantoor-, winkel- en overige bedrijfsruimte als bedoeld in 7:230a BW en 7:290 BW.

In de Wet wordt onderscheid gemaakt tussen drie (3) soorten huurrecht met bijbehorende regimes, namelijk:

  • huur van een woning;
  • huur van een middenstandsbedrijfsruimte (zoals een winkel of horecapand) waarbij sprake is van een bepaalde openbare publiek toegankelijkheid; en – tot slot –
  • huur van overige bedrijfsruimte (zoals kantoorruimte).

In de verschillende huurregimes gelden verschillen, o.m. ten aanzien van de wijze waarop de huurovereenkomst kan worden beëindigd en de daarbij in acht te nemen termijnen.

In sommige gevallen zijn er naast de huurder en verhuurder ook nog andere partijen betrokken bij een huurovereenkomst, bijvoorbeeld een hypotheekhouder bij een huurbeding, of een onderhuurder, een mede-huurder, of een indeplaatsgestelde huurder of een huurder die door contractoverneming huurder is geworden.

Jurist Huurrecht

Schouten Advocaten adviseert zowel verhuurders als huurders in geval van huurovereenkomsten, een tussentijdse huurbeëindiging en bij huurgeschillen. Dit varieert van:

  • onderhandelen bij huurprijswijzigingen of andere wijzigingen van de huurovereenkomst;
  • begeleiding of belangenbehartiging in verband met een geschil bij de wijze van oplevering van het bedrijfspand (opleveringsgeschillen);
  • assistentie bij indeplaatsstelling of contractovername;
  • begeleiding bij onderhandeling en schriftelijke vastlegging van een (tussentijdse) huur beëindiging in een huurbeëindigingsovereenkomst;
  • belangenbehartiging door te procederen in geval van gerechtelijke procedures zoals een ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de huurder.

In het huurrecht zijn er diverse aanbieders die zich als jurist huurrecht aanprijzen. Echter, omdat het zaken betreffen die bij de kantonrechter worden behandeld, kan iedereen (dus ook zonder juridische opleiding) zich jurist huurrecht noemen. Ons kantoor behandelt al sinds 1974 huurrecht kwesties, uitsluitend met betrekking tot huurrecht bedrijfsruimte en huurrecht kantoorruimte.

Kortom, indien u zich aan het oriënteren bent op goed en gedegen advies in het huurrecht gespecialiseerde rechtsbijstand op het gebied van huurrecht van een ervaren advocaat, neemt u dan rechtstreeks contact op via telefoonnummer 030 – 69 250 14 en stel vrijblijvend uw vraag aan onze gespecialiseerde huurrecht advocaat.

Uw contactpersoon is: de heer mr. M.F. Schouten.

“Bereikbaar, betrokken en toegewijd”

Probleemanalyse aanvragen »

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.