Over Schouten-Advocaten

Sinds 1974

Na enige jaren te hebben gewerkt als stagiair bij een advocatenkantoor in Utrecht begon mr. J.F.G. Schouten op 31 jarige leeftijd voor zichzelf. Hij opende het advocatenkantoor in Zeist op de Slotlaan 72. Zowel ondernemers als particulieren wisten het kantoor op de Slotlaan te vinden. De persoonlijke benadering en de korte lijnen maakten het kantoor tot een succes. Tot op de dag van vandaag is mr. J.F.G. Schouten dagelijks actief in de praktijk. Hij verleent zelfs rechtsbijstand aan cliënten wiens vader hij al rechtsbijstand verleende in de begintijd van het kantoor.

1985

In 1985 treedt mevrouw mr. M.H. (Marijke) van den Berg in dienst bij Schouten Advocaten. Vandaag de dag werkt zij nog steeds met veel plezier bij Schouten Advocaten. Mevrouw mr. M.H. van den Berg heeft al meer dan 30 jaar veel particulieren en ondernemers bijgestaan in hun echtscheiding en/of aanverwante problemen. Tevens staat zij mensen bij met geschillen in het Erfrecht. Veel cliënten komen bij mevrouw mr. M.H. van den Berg terecht op doorverwijzing. Tevreden oud-cliënten verwijzen vrienden, familie of collega’s door wanneer zij geconfronteerd worden met bijvoorbeeld een echtscheiding. Vanwege haar ruime ervaring dringt zij snel door tot de kern en probeert de dossiers zo spoedig mogelijk af te ronden.

1999

In 1999 wordt het advocatenkantoor versterkt door mr. R.S. (Rutger) Schouten, de oudste zoon van mr. J.F.G. Schouten. Na eerst een paar jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, wil mr. R.S. Schouten zich graag toeleggen op de advocatuur zo deelde hij mede aan zijn vader die hem daarop uitnodigde op de Slotlaan praktijk te komen uitoefenen. Aldus is geschied. Mr. R.S. Schouten richt zich volledig op het ondernemingsrecht, contractenrecht,
incasso’s en onroerend goed. Inmiddels kan mr. R.S. Schouten bogen op 20 jaar ervaring. Zijn kordate aanpak en eigen ervaring met het “ondernemer zijn” maken zijn praktijk succesvol. Met veel cliënten is inmiddels een jarenlange relatie opgebouwd.

2001

pand-schouten-advocaten

In 2001 wordt de nieuwbouw voltooid van het advocatenkantoor. Op de Slotlaan 70 – 72 is het Millennium House verrezen, een nieuw gebouw bestaande uit twee kantoren en acht appartementen. Mr. J.F.G. Schouten en mr. R.S. Schouten hebben de ontwikkeling tot stand gebracht en de nieuwbouw van het pand begeleid. In juni 2001 nam het advocatenkantoor haar intrek in het nieuwe kantoor waar tot de dag van vandaag met veel plezier wordt gewerkt.

2010

Na zijn beroepsopleiding te hebben voltooid bij een groot Rotterdams advocatenkantoor komt mr. M.F. (Michiel) Schouten, de jongste zoon van mr. J.F.G. Schouten, de praktijk versterken. Mr. M.F. Schouten is gespecialiseerd in het ArbeidsrechtHandels– en vervoersrecht en Huurrecht. Inmiddels kan mr. M.F. Schouten bogen op ruim 13 jaar ervaring in de advocatuur. Zijn cliënten-kring bestaat uit zowel ondernemers als particulieren die hij bijstaat. Ook hij is inmiddels voor vele cliënten het vaste aanspreekpunt.

Familiebedrijf

Zoals blijkt uit het bovenstaande is Schouten Advocaten met recht een familiebedrijf. Sommige cliënten die zelf een familiebedrijf zijn komen speciaal om die reden naar Schouten Advocaten. Als geen ander begrijpen wij de dynamiek die het runnen van een familiebedrijf met zich meebrengt.

Toekomst

De derde generatie Schouten is nog te jong om al een carrièrekeuze te maken. Maar wie weet welke namen er in de toekomst nog aan het kantoor kunnen worden toegevoegd.
De drie heren Schouten en mevrouw M.H. van den Berg werken dagelijks met toewijding voor hun cliënten. Wij streven ernaar iedereen zo snel mogelijk van dienst te zijn en werken daarbij met de modernste technieken. Ook blijven wij ons steeds ontwikkelen en proberen zoveel mogelijk vooruit te kijken in het belang van onze cliënten en van ons kantoor.

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult neemt één van onze advocaten zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.