Een gouden handdruk?

Er is niet altijd sprake van een gouden handdruk of een ontslagvergoeding. Sinds de invoering van de WWZ is sprake van de transitievergoeding die in de plaats van de kantonrechtersformule is gekomen. Of sprake is van een recht op uitkering van de transitievergoeding hangt af van o.a. de lengte van het arbeidsverleden. Indien de werknemer tenminste 24 maanden of langer in dienst is, dan bestaat het recht op een transitievergoeding. Daarnaast kan aanleiding bestaan op een aanvullende billijke vergoeding, waarbij dan sprake dient te zijn van een verwijtbaarheid van de werkgever ten aanzien van de oorzaak van het ontslag. Dit wordt dus per geval door de specifieke feiten en omstandigheden bepaald.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van arbeidsrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat van Schouten Advocaten.

 

Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl. Uw contactpersoon is de heer mr. M.F. Schouten.

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.