Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zomaar opzeggen?

Ja, dat kan zomaar. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zomaar opzeggen loopt van rechtswege af. Dat betekent dat er geen sprake is van een opzegging. Vaak is in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgenomen dat de werkgever het op een bepaald moment moet aangeven aan een werknemer of hij (werkgever) de arbeidsovereenkomst wel/niet wil verlengen. Het handelt in dit kader om de aanzegplicht die de werkgever in acht moet nemen (ex art 7:668 BW).

De aanzegplicht bij arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zomaar opzeggen

De aanzegplicht van de werkgever houdt in dat uiterlijk één (1) maand voordat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt, de werkgever aan de werknemer moet aankondigen of wel/niet sprake zal zijn van een verlenging of omzetting van de arbeidsovereenkomst. Die betreffende aanzegtermijn is echter geen opzegtermijn. Als de werkgever zich niet aan een aanzegtermijn houdt, kan de werknemer een schadevergoeding vragen. Ook staat er soms iets in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd over een tussentijds opzegbeding, waarbij dan een termijn wordt genoemd. Dit heeft echter niets te maken met de afloop van het arbeidscontract. Dus de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zomaar opzeggen is dus mogelijk, mits de werkgever zich aan het aanzegtermijn houdt.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van arbeidsrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat van Schouten Advocaten.

 

Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.