Als familierechtadvocaat zien we dagelijks hoe dynamisch familiebanden zijn. Met positieve of negatieve gevolgen. Emotionele en financiële consequenties zijn hierbij niet uitgesloten. Als familierechtadvocaat staan we u bij op de momenten waarop u het zelf lastig heeft en rationele beslissingen niet altijd voor de hand liggen. Hierbij treden we ook op als raadsman. Voorkomen is immers beter dan genezen, zeker wanneer het om familierelaties gaat.

In welke gevallen is een familierechtadvocaat inzetbaar?

In alle gevallen waarin veranderende familiebanden optreden, is een familierecht advocaat inzetbaar. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Beëindiging van samenlevingsvormen zoals geregistreerd partnerschap, huwelijk en samenlevingsovereenkomsten
  • Pensioen
  • Kinderalimentatie / Partneralimentatie
  • Problemen met de zorgregeling na echtscheiding
  • Afwikkelen huwelijkse voorwaarden
  • Verdeling van de boedel
  • Erfrechtelijke kwesties

Dit zijn stuk voor stuk beladen onderwerpen die niet alleen gevolgen hebben voor een bepaalde status, maar ook emotionele gevolgen kunnen hebben. Om nog niet te spreken over de financiële gevolgen die een verkeerd besluit met zich meebrengt.

Wat is familierecht nou eigenlijk?

Het familierecht staat beschreven in het burgerlijk recht en heeft betrekking op alle familiebetrekkingen die mogelijk zijn. Dit alles staat in de wet beschreven, maar dat betekent lang niet altijd dat u in deze situaties ook krijgt waar u recht op heeft. Als gedreven en gepassioneerde familierechtadvocaat met een persoonlijke aanpak krijgen we meer voor u gedaan. Schouten Advocaten is professioneel gedreven en onze proactieve houding zorgt, waar mogelijk, voor een zo kort mogelijke doorlooptijd. U wilt de regeling rondkrijgen of de handtekening gezet hebben, zodat u eindelijk verder kunt met de dagelijkse gang van zaken. Wij zijn uw partner in heel het proces.

Heeft u vragen over wat wij voor u kunnen betekenen als familierechtadvocaat of wilt u ons een specifieke case voorleggen waarbij u hulp kunt gebruiken? Neemt u dan contact op of mail naar info@schouten-advocaten.nl zodat we u van persoonlijk advies kunnen voorzien.

Direct een antwoord op uw juridische vraag? Bel 030 – 69 250 14
Maak afspraak

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Probleemanalyse
Maximale uploadgrootte: 134.22MB