Kan mijn werkgever mij zomaar ontslaan?

Als er sprake is van een vast dienstverband in beginsel niet, want uw werkgever heeft voor het ontslag een rechterlijke uitspraak of een vergunning van het UWV nodig, waarbij sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid de grondslag voor het ontslag bepaalt of de werkgever naar de kantonrechter kan gaan of eerst een ontslagvergunning dient aan te vragen bij het UWV.  In beide procedures kunt u bezwaar maken tegen het ontslag. Kan mijn werkgever mij zomaar ontslaan? Alleen als uw werkgever een dringende reden heeft, kan de werkgever u op staande voet ontslaan. U moet dan denken aan gevallen zoals diefstal, geweldpleging op de werkvloer, ernstige belediging van uw werkgever of werkweigering.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Heeft u nog andere vragen omtrent ‘kan mijn werkgever mij zomaar ontslaan?’ Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van arbeidsrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat van Schouten Advocaten.

 

Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl. Uw contactpersoon is de heer mr. M.F. Schouten.

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.