Rechtsgebied: Erfrecht

 

Dat hangt af van de polisvoorwaarden. Het kan zijn dat de erfgenamen als begunstigde zijn aangewezen, het kan zijn dat een andere persoon als begunstigde is aangewezen. In het laatste geval valt de uitkering uit levensverzekering niet in de nalatenschap. Wel moet de begunstigde wellicht aan de Belastingdienst fictieve erfbelasting betalen. Of dit het geval is hangt af van de relatie tot de overledene en de hoogte van het bedrag. Is er sprake van een partner als begunstigde maar is deze niet in een testament tot erfgenaam benoemd dan kan als aan bepaalde voorwaarden is voldaan toch recht op de hoge vrijstelling voor de fictieve erfbelasting bestaan.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van erfrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde erfrecht advocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.