Rechtsgebied: Erfrecht

Als er geen testament is, krijgt uw echtgenoot de beschikking over de hele erfenis. Hij of zij mag deze naar eigen inzicht aanwenden. De kinderen krijgen slechts een vordering – op uw echtgenoot – ter grootte van de waarde van hun erfdeel. Ze krijgen pas iets in handen als ook uw echtgenoot is overleden.

U kunt ook in een testament de wettelijke verdeling opnemen maar ten aanzien van de opeisbaarheid bepalen dat de vordering eerder opeisbaar wordt bijvoorbeeld in geval van opname in een WLZ-instelling (voorheen AWBZ), hertrouwen van de langstlevende ouder of onder bewindstelling van diens vermogen.

De langstlevende ouder moet wel de erfbelasting over de erfenis van de kinderen betalen. Dit bedrag gaat van de vordering van de kinderen af.

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van erfrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde erfrecht advocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.