Bedrijfsovernames zijn uitzonderlijke gevallen waarbij veel elementen een belangrijke rol spelen. Ook factoren waar u nog niet eerder aan gedacht heeft. Is de waarde van het over te nemen bedrijf bijvoorbeeld wel goed opgesteld? Wat zijn de mogelijke risico’s op de korte termijn en wat zijn de wettelijke kaders waarbinnen de contracten opgesteld moeten worden? Als overname advocaat krijgen we bij Schouten Advocaten regelmatig te maken met situaties die vermeden hadden kunnen worden. Schakelt u op tijd een overname advocaat in, dan weet u zeker dat de overname goed geregeld wordt. Ongeacht of u de verkopende of kopende partij bent, want zekerheid en duidelijkheid is belangrijk voor alle partijen.

Er is geen blauwdruk – daarom is een overname advocaat een goede keuze

Er zijn verschillende standaardstappen die gezet worden bij een bedrijfsovername. Maar we mogen op geen enkel moment vergeten dat elk bedrijf uniek is, net als iedere fusie. Wordt het management uitgekocht? Fuseren de twee bedrijven in een nieuwe rechtsvorm of komt het overgenomen bedrijf volledig te vervallen als BV?

Alle structuren en mogelijkheden bieden voordelen, nadelen en uitdagingen met zich mee. Door de persoonlijke wensen, bedrijfsinteresses en wettelijke kaders samen te vatten in een geslaagde overname, slagen wij bij Schouten Advocaten in een sterke voortzetting van uw onderneming – of de plannen die u heeft na het over laten nemen van uw onderneming.

Korte lijntjes en veel transparantie

Wij zorgen er als overname advocaat voor dat de doorlooptijd zo spoedig mogelijk verloopt, zonder stappen in het proces over te slaan. Daarbij zijn wij altijd het centrale aanspraakpunt, waardoor de hoogst mogelijke transparantiegraad geboden kan worden aan alle betrokkenen. Een bedrijfsovername is een speciale situatie waar wij graag samen met u aan werken.

Wilt u een bedrijf overnemen en wilt u uw onderneming juist over laten nemen door een geïnteresseerde? Neem dan vandaag nog contact met ons op via de button hieronder, zodat we u vanaf de eerste stap van professionele begeleiding kunnen voorzien.

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.