Advocaat ondernemingsrecht

Een probleem snel analyseren, richting geven en goed oplossen. Dat is wat ondernemers willen en dat is waar Schouten-Advocaten zich op richt.

Jarenlange interesse in ondernemingsvormen, werken met ondernemers en veel ervaring met problemen van ondernemers, maken dat wij uw zaak snel kunnen doorgronden en de mogelijkheden zien voor een oplossing.

Hoe sneller en efficiënter een probleem wordt opgelost, hoe beter het voor u is.

Advocaat voor u als ondernemer

Mr. R.S. Schouten adviseert, begeleidt en procedeert bij onder andere:

  • Geschillen over overeenkomsten / contracten

  • Incasso; het innen van uw openstaande facturen

  • Agentuurovereenkomst, distributieovereenkomst, franchiseovereenkomst

  • Beëindiging VOF

  • Onderhandelingen met banken, financiering en zorgplicht banken

  • Onderhandelen bij het sluiten van contracten en het aanpassen van bestaande contracten

  • De overige uitdagingen van u als ondernemer

Voorkomen is beter dan genezen

U kunt als ondernemer geconfronteerd worden met ondernemingsrechtelijke vraagstukken van uiteenlopende aard. Schouten Advocaten heeft een dynamische ondernemingsrecht praktijk met cliënten uit binnen- en buitenland met zeer uitlopende bedrijven. Voor vele cliënten treden wij op als meedenkend raadsman onder de knop, zodat u maar hoeft te bellen, wij u ontzorgen en u zich op het ondernemerschap kunt concentreren.

Het vooraf oriënteren over de juridische aspecten van voorgenomen activiteiten kan problemen in de toekomst voorkomen. Met praktijkgerichte oplossingen kunnen we een procedure vaak voorkomen. Mocht procederen toch gewenst of nodig zijn, dan doen we dat met verve en kunt u eveneens rekenen op de jarenlange ervaring in de ondernemingsrecht praktijk.

Wilt u toetsen of wij snel af kunnen stemmen op uw frequentie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op!

Overeenkomsten opstellen: Professioneel advies van onze Ondernemingsrecht Advocaat

Het opstellen van overeenkomsten is een cruciaal aspect van zakelijke transacties. Als ondernemer wilt u er zeker van zijn dat uw contracten uw belangen effectief beschermen. Onze gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat biedt waardevol juridisch advies bij het opstellen en beoordelen van bijvoorbeeld aandeelhoudersovereenkomsten of arbeidsovereenkomsten.

Met onze juridische expertise kunnen wij ervoor zorgen dat uw overeenkomsten juridisch sterk zijn, uw rechten duidelijk worden vastgelegd, en eventuele risico’s worden geminimaliseerd. Of het nu gaat om klantcontracten, leveranciersovereenkomsten of samenwerkingsovereenkomsten, onze gespecialiseerde advocaat staat garant voor waterdichte en rechtsgeldige documenten die de basis vormen voor succesvolle zakelijke relaties met zowel bedrijven als particulieren.

Bedrijfsovernames: Een Ondernemingsrecht Advocaat aan uw zijde

Bedrijfsovernames kunnen complexe ondernemingsgebeurtenissen zijn. Als u betrokken bent bij een overname van aandelen in een bedrijf, is het raadplegen van een ondernemingsrecht advocaat van onschatbare waarde. Onze ondernemingsrecht advocaten begrijpen de gevoeligheid van dergelijke transacties en zijn bedreven in het identificeren van potentiële risico’s en valkuilen die met de koop/verkoop van aandelen gepaard gaan.

Ze zullen u begeleiden bij het due diligence-proces, zorgen voor naleving van de relevante wet- en regelgeving, en onderhandelen namens u om de best mogelijke voorwaarden te verkrijgen. Met juridische ondersteuning van onze advocaat kunt u met vertrouwen een bedrijfsovername nastreven en uw groeidoelstellingen realiseren.

Specialistische kennis: Waarom een gespecialiseerde advocaat ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een veelomvattend rechtsgebied dat voortdurend evolueert. Een advocaat die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht beschikt over de meest actuele kennis en inzichten om u bij te staan in elke zakelijke situatie en is de beste advocaat voor kwesties van ondernemingen.

Of het nu gaat om fusies, reorganisaties, aansprakelijkheidskwesties of faillissement, een specialist begrijpt de complexiteit van uw juridische uitdagingen. Wij voorzien u van op maat gemaakt advies en strategieën om uw bedrijf te beschermen en te laten groeien.

Wij adviseren u ook over het managen van bestuurdersaansprakelijkheid en het zijn van aandeelhouder of bestuurder!

Ondernemingsrecht Advies: Op maat gemaakt voor uw bedrijf

Elke onderneming is uniek, en wat voor de ene onderneming werkt, werkt mogelijk niet voor een andere. Een gespecialiseerde advocaat ondernemingsrecht begrijpt dit en zal uw specifieke behoeften en doelen als ondernemer grondig analyseren. Het advies dat u ontvangt is op maat gemaakt voor uw bedrijfssituatie, rekening houdend met uw branche, grootte en toekomstplannen.

Of het nu gaat om het adviseren over de optimale bedrijfsstructuur, het beschermen van uw intellectuele eigendom of het minimaliseren van aansprakelijkheidsrisico’s binnen uw onderneming, een op maat gemaakt advies van onze advocaat is van onschatbare waarde voor het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.

Juridische Vertegenwoordiging: Geschillenbeslechting en meer

Ondanks uw beste inspanningen kunnen zakelijke problemen ontstaan die juridische aandacht vereisen. Zo ontstaan er vaak geschillen tussen een bestuurders en aandeelhouders, of tussen de onderneming en leveranciers. Een ondernemingsrecht advocaat fungeert als uw juridische vertegenwoordiger en is bedreven in het oplossen van degelijke geschillen.

Of het nu gaat om onderhandelingen, alternatieve geschillenbeslechting of gerechtelijke procedures zoals een kort geding, ons advocatenkantoor zal uw belangen krachtig verdedigen en streven naar een gunstige uitkomst. Bovendien begeleid ons advocatenkantoor u bij aandeelhoudersgeschillen.

ontvangstruimte-schouten-advocaten

Compliance en Wetgeving: De belangrijke rol van een advocaat

Het voldoen aan de relevante wet- en regelgeving is van essentieel belang voor elke onderneming. Onze ondernemingsrecht advocaat kan u adviseren om te voldoen aan de complexe wettelijke vereisten en compliance-normen die van toepassing zijn op uw bedrijf.

Wij houden uw onderneming op de hoogte van eventuele wetswijzigingen en zorgen ervoor dat uw activiteiten in overeenstemming zijn met de geldende voorschriften. Samen komen we zo tot de beste aanpak. Het proactieve juridische advies van ons advocatenkantoor minimaliseert uw blootstelling aan juridische risico’s en voorkomt mogelijke boetes en sancties.

Groei en Ontwikkeling: Een partner in uw bedrijfstraject

Onze ondernemingsrecht specialist fungeert als waardevolle partner in het gehele traject van uw bedrijfsontwikkeling en als sparringpartner van u als bestuurder of aandeelhouder. Van de oprichting van uw onderneming tot fusies en overnames en andere strategische initiatieven, wij zijn er om u te ondersteunen en te adviseren. Door samen te werken met onze ondernemingsrecht advocaten, vergroot u de kansen op duurzame groei en succes in de concurrerende zakelijke wereld.

4.7
Gebaseerd op 46 beoordelingen
powered by Google
David BlomDavid Blom
12:10 07 Dec 23
In 2019 ben ik in contact gekomen met Schouten Advocaten, waarbij ik vervolgens in een langdurig slepende zaak van 4 jaar de heer R.S. Schouten echt heb leren kennen als een toegewijde, behulpzame en... proactieve helpende raadsman.Hierbij is er niet alleen aandacht voor het juridische aspect maar ook het menselijke deel wordt niet vergeten. De heer R.S. Schouten heeft in de jaren mijn zaken zodanig behartigd, dat zowel in de eerste aanleg als het hoger beroep, het tot een goed einde is gebracht.Schouten Advocaten komen hun afspraken na, staan altijd voor je klaar en bovenal zorgen ervoor dat je je niet alleen voelt in juridische kwesties, dus ik kan Schouten Advocaten en de heer R.S. Schouten dan ook aan iedereen van harte aanbevelen.lees verder
E. vdBE. vdB
20:34 11 Jul 23
Ik ben zeer tevreden over de behandeling van mijn zaak waarbij dhr. M. Schouten mij uitstekend heeft bijgestaan. Dhr. M. Schouten denkt mee in het persoonlijke belang maar geeft ook duidelijk en goed... advies. Dit gaf ondanks de situatie vertrouwen en rust.Het kantoor is bereikbaar (en indien nodig werd er snel teruggebeld), er werd vlot gehandeld en er was voldoende ruimte om vragen te stellen. Kortom, een hele goede ervaring!lees verder
Diana HofsDiana Hofs
14:59 04 Jul 23
Wij hebben dhr. R.S. Schouten leren kennen als een kundige en zeer toegewijde advocaat, op ieder moment eerlijk en oprecht in zijn benadering. We hadden een ingewikkelde zaak, waar dhr. Schouten zich... volledig in heeft verdiept. Door zijn vele vragen, oprechte interesse, doortastendheid en vasthoudendheid heeft hij de zaak voor ons op alle fronten tot een goed einde kunnen brengen. De samenwerking hebben wij als heel fijn ervaren: informeel, korte lijnen, goed bereikbaar en steeds denkend aan onze belangen. Wij zijn heel blij dat we voor Schouten Advocaten hebben gekozen en kunnen dhr. R.S. (Rutger) Schouten van harte aanbevelen.lees verder
PieterPieter
10:12 22 Jul 22
Mr M.F. (Michiel) Schouten heeft mij op het gebied van arbeidsrecht & ontslagrecht (Vaststellingsovereenkomst) uitstekend bijgestaan.Ik heb hem als heel empathisch, open en toegankelijk... ervaren.Zijn heldere uitleg over de te volgen strategie en communicatie gaf mij veel rust. Daarnaast bood hij alle ruimte voor mijn vragen en gevoel.Door zijn uitstekende kennis van zaken en heldere bewoording heeft hij daarnaast het resultaat tot in de details te weten maximaliseren.Ik kan hem ten zeerste aanraden!lees verder
Meriam van BloklandMeriam van Blokland
20:03 27 Jan 22
We hebben heel fijn samengewerkt met Dhr. Schouten. We hadden een zeer ingewikkelde zaak over grondverdeling, maar dhr. Schouten was goed op de hoogte, duidelijk in zijn aanpak en heeft het tot een... succesvol eind gebracht. We konden altijd bellen en werden ook snel teruggebeld. Als we weer een advocaat nodig hebben, zullen we direct weer contact opnemen met Schouten Advocaten.lees verder
Dorien van EttekovenDorien van Ettekoven
09:13 04 Nov 21
De afgelopen twee jaar heeft Mw. Van den Berg ons begeleid in een langlopende erfenisafhandeling. De samenwerking met Mw. Van den Berg is ons zeer goed bevallen. Mw. Van den Berg is betrokken, maar... zakelijk waar nodig en heeft een goed inzicht in het dossier. Ze brengt een schat aan ervaring mee. Haar adviezen waren derhalve altijd goed onderbouwd en ze bewoog mee met onze keuze in het proces, wat ons het vertrouwen gaf dat wij altijd gehoord werden.De communicatie naar ons en de andere partij was helder, direct, snel en professioneel en altijd met respect voor alle betrokkenen. Wij bevelen Mw. Van den Berg van harte aan.lees verder
Tisha BaptistaTisha Baptista
09:49 01 Dec 20
Kort samengevat:Prima en duidelijk geadviseerd door Schouten Advocaten in Zeist. De samenwerking met mr. R.S. Schouten en het kantoor was erg goed. We raden dit advocatenkantoor zeker... aan.Uitgebreid samengevat:De Heer R.S. Schouten heeft onze juridische positie beoordeeld. Na een intake gesprek is hij direct voor ons aan de slag gegaan. Na zijn bevindingen heeft hij ons een duidelijk en kritisch advies gegeven. Door zijn eerlijke en kundig advies weten wij in wat voor soort rechtspositie wij ons bevinden en welke stappen verstandig zijn om te zetten. Dit geeft ons rust en dat allemaal in 1 week tijd! Wij zullen dit kantoor niet vergeten en raden dit kantoor zeer zeker aan!lees verder
Ingrid BakkerIngrid Bakker
17:28 03 Oct 20
Prima geholpen door Michiel Schouten met onderhandelingen bij einde dienstverband. Reageert snel en denkt mee.
js_loader

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een probleemanalyse.

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult neemt één van onze advocaten zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.

Kantoor Zeist

voorgevel-schouten-advocaten
  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)