Volledig loon, wel of niet bij ziekte?

De wet bepaalt dat een zieke werknemer gedurende twee jaar recht heeft op 70% van zijn loon. In het eerste jaar van de ziekte heeft de werknemer recht op tenminste het minimumloon. In een arbeidsovereenkomst of een CAO wordt de loonbetalingsverplichting tijdens ziekte vaak uitgebreid, bijv. dat er gedurende een bepaalde periode recht bestaat op 90% of 100% loon. Ook kan bij CAO de verplichting tot loondoorbetaling worden beperkt door de zogenaamde wachtdagen: op de eerste dag of twee dagen van de ziekte bestaat er dan geen recht op loon. Van belang is dat perioden van ziekte die elkaar met tussenpozen van minder dan 4 weken opvolgen tellen als één ziekteperiode.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van arbeidsrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.