Rechtsgebied: Echtscheiding 

 

Bij een echtscheidingsprocedure zijn er twee manieren om de rechter de echtscheiding te laten uitspreken. Wanneer beide echtgenoten er naar streven in goed overleg tot een regeling te komen, dan kan door middel van mediation – gesprekken op ons kantoor worden onderzocht of er overeenstemming kan worden bereikt over alle gevolgen van de echtscheiding. Bent u of wordt u het tijdens deze mediation – gesprekken over alle relevante onderwerpen volledig eens met elkaar dan kan door de advocaat namens beiden een gemeenschappelijk verzoekschrift worden ingediend, inclusief het echtscheidingsconvenant waarin alle gemaakte afspraken tussen de echtgenoten zijn neergelegd.

Echtscheidingsprocedure: de termijn tot uitspraak

 

Op een termijn van 4-6 weken zal door de rechtbank een uitspraak (beschikking) worden afgegeven waarin de echtscheiding wordt uitgesproken en de inhoud van het convenant wordt opgenomen.

 

Voor het geval u niet over alle relevante onderwerpen overeenstemming kunt bereiken met elkaar dan zal één van de echtgenoten de echtscheidingsprocedure moeten beginnen bij de rechtbank en kan de andere echtgenoot (met eigen advocaat) schriftelijk verweer voeren. Deze procedure neemt meer tijd in beslag.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van echtscheiding, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.