Het ouderschapsplan

Rechtsgebied: Echtscheiding 

Wanneer er minderjarige kinderen zijn ten tijde van de echtscheiding moet door de ouders een ouderschapsplan worden opgesteld.

Wat staat er in een ouderschapsplan?

In het ouderschapsplan worden afspraken gemaakt over de zorgverdeling, de informatievoorziening betreffende het kind en de hoogte van de kinderalimentatie c.q. betaling van kosten van de kinderen op andere wijze (bijvoorbeeld door het openen van een kinderrekening). Het is dus een belangrijk document die de toekomst van je kind of kinderen bepaalt. Zorg er dus voor dat je er samen uitkomt, dat is in het belang van het kind. Zonder ouderschapsplan neemt de rechter het echtscheidingsverzoek in principe niet in behandeling. Wanneer echter blijkt dat ouders er samen – al dan niet met behulp van de advocaten– niet uitkomen dan zal de rechter beslissen.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van echtscheiding, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.