Rechtsgebied: Echtscheiding 

 

Dit hangt af van de inhoud van de akte huwelijkse voorwaarden. Veelal zijn er goederen in gemeenschappelijk eigendom zoals een woning of inboedel. Deze goederen moeten worden verdeeld.

 

Als er sprake is van een periodiek verrekenbeding waaraan nooit uitvoering is gegeven dan kan het heel moeilijk zijn vast te stellen wat er periodiek verrekend had moeten worden. Eenvoudig gezegd wordt dan gekeken naar welk vermogen er bij aanvang huwelijk was en welk vermogen er bij einde huwelijk is. Het verschil wordt geacht te zijn ontstaan door overgespaarde inkomsten welke gedeeld (hadden) moeten worden, tenzij aantoonbaar is dat het vermogen door andere oorzaken (bijv. een erfenis) is vermeerderd.

 

Wanneer er een finaal verrekenbeding in de akte huwelijkse voorwaarden is opgenomen, dan wordt er afgerekend alsof er in gemeenschap van goederen is gehuwd. De akte huwelijkse voorwaarden kan bepalen dat bepaalde goederen van de verrekening zijn uitgesloten.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van echtscheiding, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Probleemanalyse
Maximale uploadgrootte: 134.22MB