Letselschadezaken

Bij een ongeval komen veel zaken kijken. Afgezien van de emotionele gevolgen ontstaan er bij het slachtoffer en eventuele nabestaanden ook allerlei juridische, praktische en financiële vragen. Schouten Advocaten heeft ruime ervaring met de behandeling van letselschadezaken. Het kantoor beschikt over een netwerk van medici en andere deskundigen om de schade van het ongeval nauwkeurig in kaart te brengen en de optimale schadevergoeding te bepalen. Schouten Advocaten hanteert als insteek om zo spoedig mogelijk vast te stellen wat de aansprakelijkheid is van de veroorzakende partij, zodat de veroorzaker de kosten van uw rechtsbijstand dient te betalen. Kortom, voor een letselschade advocaat in Utrecht of omstreken bent u bij Schouten Advocaten aan het juiste adres!

Soorten letselschade

Bij een uitkering (vergoeding) wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten letselschade: materiële en immateriële schade.

Materiële schade

Dit is de geldelijke schade die het slachtoffer heeft geleden of nog zal lijden, zoals ziektekosten, verlies van inkomsten, vervoerskosten en kosten van huishoudelijke hulp et cetera.

Immateriële schade

Dit is het gevolg van verdriet, de pijn en het verlies van levensvreugde, veroorzaakt door het (blijvend) letsel. Bij ernstig letsel is er altijd immateriële schade. De belangrijkste factor bij de bepaling van de immateriële schade is de aard van het letsel. Andere factoren zijn: persoonskenmerken (bijvoorbeeld leeftijd en psychische structuur), individuele omstandigheden (bijvoorbeeld het verlies van een baan, niet langer hobby’s kunnen uitoefenen) en de directe gevolgen van het letsel (bijvoorbeeld pijn, lange duur van herstel). Een gemis aan levensvreugde kan dus nader geconcretiseerd worden met bijvoorbeeld pijn, duur ziekenhuisopname, aard van de vermindering resp. verlies van sociale contacten en het verlies van een baan.

Bij werkgevers speelt dat de periode dat hun werknemer vanwege door een derde toegebracht letsel arbeidsongeschikt is, schade oplevert welke op de veroorzaker dient te worden verhaald.

Advocaat letselschade

Voor oplossingen op maat ten aanzien van letselschade neemt u contact op met onze advocaat letselschade, mevrouw mr. M.H. van den Berg.

Mail uw probleemanalyse of neem direct telefonisch contact op voor een afspraak  / overleg: 030 – 69 250 14.

“Strategisch en doelgericht denken in uw belang”

Probleemanalyse aanvragen »

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.