Een incasso advocaat inschakelen bij facturen die niet betaald worden. Het lijkt een flinke stap, maar onze ervaring leert dat een wanbetaler vaak meer respect krijgt voor de leverancier en de betalingsmoraal verbetert als de onderneming de zaak op professionele wijze aanpakt via een incasso advocaat. Een incassobureau of gerechtsdeurwaarder inschakelen is ook een optie, maar een incasso advocaat heeft veel meer bevoegdheden dan deze partijen. Zo kunnen onze incasso advocaten conservatoir beslag leggen of een faillissement aanvragen, iets wat een incassobureau of deurwaarder niet mag op grond van de wet. Wanneer een debiteur niet betaalt en dit om een bedrag van boven de € 25.000 gaat, is een incasso advocaat de enige logische keuze. Deurwaarders en incassobureaus mogen boven dit bedrag geen gerechtelijke procedure starten. Een incasso advocaat wel.

Waarom kiezen voor een incasso advocaat?

U kiest voor Schouten Advocaten als gespecialiseerd incasso advocaat wanneer u uw (zakelijke) facturen zo snel en strak mogelijk wilt laten incasseren. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om nationale of internationale vorderingen. Vooraf maakt de incasso advocaat een incassostrategie, waarbij we altijd streven naar een zo snel mogelijke incasso, bij voorkeur zonder tussenkomst van de rechter. Met onze strakke aanpak van uw wanbetaler wordt u ontzorgd.

Incasso Kort Geding

Wanneer de openstaande factuur door uw klant niet inhoudelijk wordt betwist, behoort een incasso Kort Geding bij de Rechtbank tot de mogelijkheden. Uw klant heeft andere redenen waarom hij u niet betaalt. Vaak wordt als “excuus” gebruikt dat ze zelf wachten op de betaling van een factuur.

Een incasso Kort Geding verloopt veel sneller dan een gewone gerechtelijke procedure. Met het vonnis van de Rechtbank kan de deurwaarder executoriaal beslag leggen.

Faillissementsaanvraag d.m.v. incasso advocaten

Een incasso advocaat inschakelen is dé manier om druk uit te oefenen op een onderneming of een andere schuldenaar. Het is namelijk de enige persoon die een verzoekschrift tot beslaglegging of een faillissementsaanvraag bij de Rechtbank kan indienen. Een faillissement willen uw klanten meestal voorkomen. Onder druk van de aanvraag of het beslag wordt dan vaak tot betaling overgegaan. Loopt het uit op een juridisch conflict? Ook dan bent u bij Schouten Advocaten aan het juiste adres.

Wist u dat onze incasso advocaten altijd buitengerechtelijke incassokosten alsmede rente en nakosten van de tegenpartij invorderen bij onze incassozaken? Vaak kunnen we onze kosten of een groot deel daarvan voor u terughalen, zodat de schuldenaar deze uiteindelijk betaalt. Niet alleen bedrijven laten betaling soms na, incassozaken komen ook in andere gevallen voor, waaraan men wellicht niet zo snel denkt. Bijvoorbeeld penningmeesters die geld verduisteren van hun vereniging of stichting, dat in een onlangs behandelde zaak voorkwam.

Heeft uw debiteurenbewaking wat extra kracht nodig? Kies voor een incasso advocaat.

Heeft uw debiteurenbeheer moeite met het binnenhalen van geld en zijn er herhaaldelijk klanten die niet betalen? Of is het nu toch echt tijd voor actie om dat grote openstaande bedrag op uw rekening te zien, waar u al maanden op wacht? Schakel dan de incasso advocaat in bij Schouten Advocaten en maak gebruik van de expertise. Wij zoeken voor uw onderneming altijd naar een oplossing met een zo kort mogelijke doorlooptijd, gericht op het behoud en verbeteren van uw klantrelatie.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u persoonlijk van ons horen hoe wij het juridisch incassotraject aan kunnen pakken in uw specifieke geval? Neemt u dan vandaag nog contact met ons op zodat we ons direct kunnen buigen over uw debiteuren.

Vragen over incassorecht?

Relevant bij incassorecht

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons advocatenkantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een probleemanalyse.

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult neemt één van onze advocaten zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.