Rechtsgebied: Erfrecht

 

Als u de nalatenschap aanvaardt dan bent u aansprakelijk voor alle schulden en hebt u recht op alle bezittingen, althans voor uw aandeel in de nalatenschap. Ook als de nalatenschap per saldo negatief is. Dit kan worden voorkomen door de nalatenschap beneficiair te aanvaarden, dat wil zeggen onder het voorrecht van boedelbeschrijving. Dit is niet helemaal waterdicht maar meestal wel voldoende. De procedure voor beneficiaire aanvaarding moet zorgvuldig in acht worden genomen. Let op dat u niet, door zich bepaalde zaken uit de nalatenschap toe te eigenen, geacht wordt de nalatenschap (zuiver) te hebben aanvaard. Sinds 1 september 2016 bepaalt de wet dat het criterium voor de vraag of men een nalatenschap zuiver heeft aanvaard is of de betreffende gedraging leidt tot benadeling van de schuldeisers. Is duidelijk dat er meer schulden dan bezittingen zijn en u wilt als erfgenaam hier niet voor opdraaien, dan moet u de erfenis verwerpen.

 

Wilt u meer informatie of uw vraag / probleem voorleggen?

 

Voor meer informatie of het vrijblijvend voorleggen van uw vraag / probleem op het gebied van erfrecht, neemt u rechtstreeks contact op met een gespecialiseerde erfrecht advocaat van Schouten – Advocaten. Bel of mail via 030 – 69 250 14 of info@schouten-advocaten.nl

 

Kunnen wij u helpen?

U kunt ons kantoor ook bellen via 030 – 69 250 14 voor een gratis probleemanalyse.

Kantoor Zeist

  • Slotlaan 70-72, 3701 GP ZEIST (UTRECHT)

Contact met Schouten Advocaten

Wanneer u het formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier
*Wij waarderen uw interesse in Schouten Advocaten, maar willen u erop wijzen dat wij helaas geen pro-deo of toevoegingszaken behandelen.